tisdag 15 juli 2014

Om att älska sin egen röst




Dagens första möte är Socialdemokraternas presskonferens i Winston Churchillbyggnaden. Efter ett dygns arbete känner jag mig omotiverat varm i kläderna. Promenerade till parlamentet från hotellet imorse och suckade lite åt några vilsna turister.. Ja men det där med vanans makt är väl, att vissa vanor skaffar man sig fort ;)

Ämnena på konferensen tangerar MP:s dito igårkväll, man diskuterar Juncker, tilltänkt ny ordförande för Parlamentet som det röstas om idag klockan 12:30, man berör delvis hur parlamentet är uppbyggt, hur arbetet i utskotten fungerar med mera, de verkar vana vid att behöva utveckla hur arbetet här går till. Man talar också om (S) ställningstaganden i olika frågor och på en mer generell nivå. Inga direkta heta potatisar, det är tydligt att arbetet är i uppstartsfas. Marita Ulvskog leder konferensen.

Innan konferensen kom (naturligtvis?) frågor om jakt upp, det blir lätt så när Svensk Jakt är närvarande. Tonen var nyfiken och inkluderande, men självklart satt det en journalist med armarna i kors och utan någon som helst kunskap uttalade han sig på frågor som nog egentligen var tänkta till undertecknad, om en exploderande vildsvinstam, ”grevar i Sörmland” som matar vildsvin ohejdat, förstörda grödor och hur det månne känns att köra på en ”skock med vildsvin” eftersom de ju tydligen alltid springer omkring i just ”skockar” där denne man är bosatt. Tyvärr ser jag inte vad det står för tidning på hans presskort.

En annan spontan tanke, är att man kan som journalist vara hur påläst som helst i ett ämne, det innebär inte att man för den skull ställer initierade frågor. No sh’’’ Sherlock tänker du, men det tål att upprepas. En gammal sanning är ändock en sanning. Många älskar helt enkelt att visa hur mycket de kan, och höra sin egen röst men det leder absolut inte till någonting.

(Om ni undrar över tystnaden i de jaktliga frågorna, så är jakt inget man diskuterar denna vecka. Jag kommer däremot att personligen träffa ett par ledamöter och diskutera jakt med dem, och det kommande arbetet i EU med de jaktliga frågorna.) 
/Maria Lundgren
Jytte Guteland, (S) och den yngsta ledamoten. Från pressträffen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar